Manerov cup 2013

09.08.2013 17:19

Po několikaleté odmlce se Fifák opět zúčastnil Manerov cupu. Radim turnaj přihlásil již v červenci a předpokládal, že účast bude dobrá a bude muset případné zájemce spíše odmítat. Opak byl pravdou. Jisté dva účastníky, Radima a Kamila, doplnil Ostroš, Tomáš a na poslední chvíli Milan. Další hráči dali přednost manželkám, přítelkyním a dovoleným. Radim byl tak nucen povolat alespoň jednoho hráče mimo Fifák. Tím byl mladý a nadějný Jirka Pospíšil, který pochází ze slavného rodu Pospeců z Chvalkovic na Hané. Svým výkonem své kvality potvrdil, škoda, že musel před posledními dvěma utkáními mužstvo kvůli velkému fotbalu opustit. Sestava tedy pro Manerov cup vypadala takto: Ostrý - R.Hradil, K.Kudlička, T.Kudlička, M.Tynkl, J.Pospíšil.

Turnaje se nakonec zúčastnilo 8 týmů, které hráli systémem každý s každým, což způsobilo dlouhé čekání mezi jednotlivými zápasy našeho týmu. Ve velkém vedru tak hráči pečlivě doplňovali tekutiny, plotek na lístku se zvětšoval. Prezident před turnajem vyhlásil akci ve formě padesátiprocentní slevy na fifákovské pokuty, takže ku příkladu nastřelená tyč stála hráče jen 10kč.

 

Fifák Nouzka - Manerov    4:2    (2:1)

Branky: R.Hradil 2, M.Tynkl, K.Kudlička

Pokuty: M.Tynkl VB + PK, J.Pospíšil tyč

V prvním utkání jsme byli proti domácím favoriti a úlohu jsme splnili. Náš chodící fotbal doplněný o Jirkovu fotbalovost plnil tuto úlohu dokonale. Domácí se ještě nemohli opřít o diváckou podporu, neboť fanoušci zřejmě ještě snídali. Radim čapíma nohama dělal vepředu chaos, který ostatní plně využili.

 

Fifák Nouzka - Corinthians Zbýšov    1:5    (1:2)

Branka: J.Pospíšil

Pokuty: R.Hradil tyč

V zápase s pozdějším vítězem turnaje jsme si vybrali slabší chvilku v podobě nepozornosti při bránění soupeře. Ten se opíral o 2 individuality ve svém týmu, které rozhodly v jejich prospěch. Po inkasovaném druhém gólu se nám podařilo snížit, ale vyrovnání nám nebylo souzeno. Naopak ke konci soupeř odskočil o další branky a po zásluze vyhrál. Pro nás byla výhrou Jirkova první branka ve Fifáku, která ho bude stát láhev bechánka.

 

Fifák Nouzka - LK Centrum    7:0    (5:0)

Branky: K.Kudlička 2, R.Hradil 2, J.Pospíšil 2, T.Kudlička

Pokuty: Ostrý čisté konto

Další utkání nám přiřadilo nejslabší tým turnaje. Fifák si s chutí zastřílel a vstřelil i pěkné branky.

 

Fifák Nouzka - Respono Vyškov    4:1    (2:0)

Branky: R.Hradil 2, J.Pospíšil 2x

Pokuty: Ostrý VB

 

Fifák Nouzka - Brazil Vyškov    0:1    (0:0)

Tohoto soupeře jsme celý turnaj se zábavou pozorovali. Jejich živelný brazilský fotbal spolu s mluvenými bonmoty bavil celé okolí. Jelikož už nám odjel Jirka a zůstali jsme bez střídání, byl hlavním úkolem se nezranit. A to opravdu. I tak jsme ale chtěli vyhrát. Vepředu ovšem Radima skvěle vymazal Žaba, dobře zahrál i Bengoro s Milošem Husárem. Nám se nedařila koncovka. Dostali jsme se do několika dobrých šancí, ale nechtěli jsme zřejmě riskovat propíchnuté gumy a raději neskórovali.

 

Fifák Nouzka  - Mrcínci    5:0 kont.

 

Fifák Nouzka - Chalupáři    3:1    (1:1)

Branky: K.Kudlička 2, R.Hradil

Tak zřejmě nejlepší utkání na konec. Soupeř bojoval o celkové prvenství se Zbýšovem, nám případná výhra dávala třetí místo.  Fifáku se podařil opět husarský kousek, kdy soupeře dokonale uspal. Již v úvodu inkasoval, ihned poté Chalupáři dali tyč. Náš chodící, místy i želví fotbal soupeře ukolébal natolik, že si začal spíše počítat otázku skóre. Do přestávky jsme vyrovnali a poté během posledních 5 minut dokonale zvrátili průběh utkání. Myslím, že tenhle zápas měl příčinu v pozdějších oslavách jednotlivých členů, kteří propadli euforii, že fifákovský chodící fotbal může ještě překvapit.

 

Konečné pořadí:

1. Corinthians Zbýšov

2. Chalupáři

3.Fifák Nouzka

4.Brazil Vyškov

5. Saporro Manerov

6. Mrcínci

7.Respono Vyškov

8. LK Centrum

 

Fifák Nouzka střelci: R.Hradil 7, J.Popíšil 5, K.Kudlička 5, M.Tynkl 1, T.Kudlička 1,

Fifák Nouzka pokuty: R.Hradil 20kč, J.Pospíšil 10 kč + bechánek, M.Tynkl 75kč, Ostrý 100 kč

 

K pozdějším oslavám bych se nechtěl moc vyjadřovat, vše vypadalo tak nevině. Klubovnu ruším, becher, který skoro vaří způsobuje nevšední účinky!!!

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode